Välkommen till Bredkvie lammgård på södra Gotland.

Här kan du köpa våra lammskinn

Vi har en liten besättning av Gotländska pälsfår samt någon korsning av leicter ras.

Bredkvie är ett litet paradis med mycket historia som är välbevarat i landskap och byggnader . 

Det känns viktigt att vårda marken och byggnader . Vi är KRAV godkända och våra djur går ute året om med ett lammhus de kan gå in i vid ruskigt väder , vilket de gärna gör 

Betesmarkerna är hävdade för sin biologiska mångfald och blomster och örter ger en härlig prakt.

Allt sköts enligt gammal tradition, där vi har slåtter i Juli för att gynna alla rara växters överlevnad . Därefter betar lammen änget .

Innan dess går de på de antika åkertegarna omringade av stenvastar ( murar).

Lammen 

På Gotland kallas alla får ovasett ålder för lamm. Vi har 35 moderdjur , som alla har sin personlighet . De är väldigt keliga  och kärleksfulla , men kan åxå ha sina intriger med varandra. 

Att sällskapa och arbeta  med flocken har en  lugnande inverkan, en kändla av  delaktighet och omsorg.  

I lammnings tider är det dygnet runt passning för att hjälpa eventuellt svåra förlossningar . Mödrar kan också stjäla lammungar ifrån varandra , därför bör de få en egen box direkt efter lammning där de får lugn och ro med sina nya lammungar .

Den här tiden på året ( mars -maj ) är både tröttsam och härlig med alla nya små galenpannor som ystert leker i horder .

Lammen har nummer som Id samt ett släktnamn . Vi har även personliga namn som brukar ”uppfinnas” av karaktären på djuret . 

Jag ska inte glömma presentera Teo och Kompis som är pappor till alla lammungar. Baggarna är båda riksbedömda, bara de bästa djuren kan gå vidare till riksbedömning och har därför ett bra avelsvärde. Avelsarbetet handlar om att få fina skinn med glansig silkig lock.