Akne bör behandlas invärtes medicinskt för bestående resultat

Ungdoms akne är en av våra mest förekommande hudsjukdomar. De flesta av oss har i puberteten haft akne i någon grad, för att sedan i unga vuxenlivet äntligen se den försvinna.

Hos vissa får dock aknen fäste och blir till ett stort problem som påverkar hela personens sociala liv pga sin synlighet.

En annan form av akne uppstår först i   20-30 års åldern, vanligen hos kvinnor. Denna form uppstår ofta i skov, i menstruationscykeln.

Områden som aknen uppstår : 99% ansikte, 60% rygg, 15% bröstkorg. Unga män främst ansikte och äldre män främst rygg.

Akne visar sin symptom på huden , för många är det då logiskt att behandla huden med rengöring och salvor.

I själva verket beror problemet på en obalans emellan organen inuti kroppen. Toxiner och slagg bildas  som visar sig i form av akne utslag. Ofta uppstår denna obalans när stora omställningar sker  t.ex pubertet. Det kan även uppstå av stress, ärftliga orsaker och efter användande av p-piller mm.

Den här obalansen  kan även ge andra parallella symptom som t.ex hormonrubbningar, PMS, PCOS, menstruationssmärtor och huvudvärk.

Vad många inte vet är att man kan enligt kinesisk diagnostik ta reda på vari obalansen ligger och med örtmedicin behandla ” inifrån och ut” så att aknen sakta läker ut.

Resultaten blir bestående och utan oönskade biverkningar.

I och med att vi behandlar grundorsaken till problemet kommer även andra parallella symptom att bli positivt påverkade.

Behandlingen ger i de flesta  fall ganska omedelbart synligt resultat.